Elsárgult olajfestmények, besötétedett képek

Régi családi festmények tisztítás után

festménytisztítás
újraéledő színek
Műtermünkben sokszor fordul meg olyan festmény, amelynek átadásával a tulajdonosuk egy személyes történetet is elmesél. Néha egy olyan kép lesz újra fontos, ami gyerekkora óta a szobát  díszítette és most előkerül a padlásról, vagy a falon évtizedek óta függő festmény tűnik sötétebbnek, porosabbnak és már nehezen kivehetőek a részletei.

festménytisztítás
A festmény különlegessége a rózsafák alól felbukkanó aranyozás
Szerencsésebb esetben csak a sárgás elszíneződés, piszkos összhatás az, ami kétségeket ébreszt a képpel szemben. 
Ilyen esetben a festmény felületéről letisztítjuk a szennyeződést, eltávolítjuk a régi elsárgult lakkréteget és újra lakkozzuk a festményt.
 Ha a kép díszkerete régi és sérült, akkor azt is érdemes restauráltatni, vagy kicserélni, hogy ne rontsa el a frissen restaurált kép szépségét.

festményrestaurálás
repedések tömítése
Rossz tárolási körülmények, komolyabb fizikai behatások, lövedékek vagy vágás, dobás miatti sérülések miatt kialakulhatnak szakadások, hiányok a vásznon.
Ezek bár elkeserítően néznek ki, nyom nélkül javíthatóak.

Festményrestaurálás és tisztítás az Ecsetvonás műteremben
minden sérülés észrevétlen javítható
Érdemes foglalkozni régi, vagy sérült festményeikkel, hiszen mindegyik alkotás egyedi és valakinek pótolhatatlan értéket képviselhet majd a családban.
Festményrestaurálás és tisztítás az Ecsetvonás műteremben
kép:ecsetvonás
Ez a  gyönyörű, expresszív virágcsendélet a műtermünkben is restaurálásra vár, hogy majd megszépülve és keretezve újra a falra kerüljön.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések