Elsárgult olajfestmények, besötétedett képek

Régi családi festmények tisztítás után

újraéledő színek
Műtermünkben sokszor fordul meg olyan festmény, amelynek átadásával a tulajdonosuk egy személyes történetet is elmesél. Néha egy olyan kép lesz újra fontos, ami gyerekkora óta a szobát  díszítette és most előkerül a padlásról, vagy a falon évtizedek óta függő festmény tűnik sötétebbnek, porosabbnak és már nehezen kivehetőek a részletei.

A festmény különlegessége a rózsafák alól felbukkanó aranyozás
Szerencsésebb esetben csak a sárgás elszíneződés, piszkos összhatás az, ami kétségeket ébreszt a képpel szemben. 
Ilyen esetben a festmény felületéről letisztítjuk a szennyeződést, eltávolítjuk a régi elsárgult lakkréteget és újra lakkozzuk a festményt.
 Ha a kép díszkerete régi és sérült, akkor azt is érdemes restauráltatni, vagy kicserélni, hogy ne rontsa el a frissen restaurált kép szépségét.

repedések tömítése
Rossz tárolási körülmények, komolyabb fizikai behatások, lövedékek vagy vágás, dobás miatti sérülések miatt kialakulhatnak szakadások, hiányok a vásznon.
Ezek bár elkeserítően néznek ki, nyom nélkül javíthatóak.

minden sérülés észrevétlen javítható
Érdemes foglalkozni régi, vagy sérült festményeikkel, hiszen mindegyik alkotás egyedi és valakinek pótolhatatlan értéket képviselhet majd a családban.
kép:ecsetvonás
Ez a  gyönyörű, expresszív virágcsendélet a műtermünkben is restaurálásra vár, hogy majd megszépülve és keretezve újra a falra kerüljön.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések