2014. december 1., hétfő

Falfestés Itáliai stílusban

  Kézzel festett hálószoba díszítés 

A hálószoba tervezésekor az olasz díszítőművészet és az ornamentikák szenvedélyes szeretetének kifejezése párosult a kifinomult eleganciával.

kép:ecsetvonás

A megrendelő elképzelése az volt, hogy a hálószoba falára kerülő, kézzel festett díszítmények nemcsak a mennyezet, hanem az oldalfalakat is ékesítik majd, azzal a kéréssel párosulva, hogy a hasonló elemekből álló mintasorokat úgy kombináljuk, hogy a kétféle alapszínen is egyformán elegánsan mutasson a díszítmény.
A rusztikus kialakítású, természetes alapra meszes festék és pigmentek keverékével festettük fel a tiszta színekből álló reneszánsz motívumokat. Ez azt jelenti, hogy arra törekedtünk, a színkeverés során maradjunk a tisztán használt földszínek és a tüzes pirosak, zöldek és üde kékek lazúros egymás mellé festésénél.
saját tervezésű, festett ornamentika az oldalfalon
Az ággyal szemközti oldalfalon egy angyal a központi motívum, e köré fonódik az indás, virágos díszítés. A mennyezeten kialakítottunk egy tükrös díszítettséget, úgy, hogy finoman egymásba keveredő lazúros színek és kecses indák keretezik a középső részt.
mennyezeti festés
 A falszínek alapszíne különböző volt -pisztácia és vajsárga- ezeket választja el a tört fehér sáv. 
részlet a festésből
A kétféle alapszínre ugyanazokat a színeket kevertük ki, és használtuk úgy, hogy mindkét felülethez harmonikusan illeszkedjenek és visszaadják azt az üde és egészséges színárnyalatot amit csak tiszta pigmentekkel és természetes kötőanyaggal lehet elérni.
Több rajzot és tervet készítettünk az indázat színeire és formáira , melyeknek kompozícióiból állt össze a mennyezet és az oldalfalak motívumsora.
színkeverés
A kopott felületek hatását festés közben is megőriztük.
 koptatott felületek
Így az elkészült díszítés, ami a ház felújítása során készült, mégsem látszik újnak, hanem egy régi ház több évtizedes, patinás hangulatával hat a hálószobában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése