Hogyan készült az Itáliai stílusú, kézzel festett hálószoba díszítése?

A hálószoba tervezésekor az olasz díszítőművészet és az ornamentikák szenvedélyes szeretetének kifejezése párosult a kifinomult eleganciával.

A megrendelő elképzelése az volt, hogy a hálószoba falára kerülő, kézzel festett díszítmények nemcsak a mennyezet, hanem az oldalfalakat is ékesítik majd, azzal a kéréssel párosulva, hogy a hasonló elemekből álló mintasorokat úgy kombináljuk, hogy a kétféle alapszínen is egyformán elegánsan mutasson a díszítmény

faldíszítés tervezése és festése
Saját tervezésű, festett ornamentika az oldalfalon
A rusztikus kialakítású, természetes alapra meszes festék és pigmentek keverékével festettük fel a tiszta színekből álló reneszánsz motívumokat. Ez azt jelenti, hogy arra törekedtünk, a színkeverés során maradjunk a tisztán használt földszínek és a tüzes pirosak, zöldek és üde kékek lazúros egymás mellé festésénél.
Festményrestaurálás és tisztítás az Ecsetvonás műteremben
Díszítés a pisztácia zöld falon
Az ággyal szemközti oldalfalon egy angyal a központi motívum, e köré fonódik az indás, virágos díszítés. A mennyezeten kialakítottunk egy tükrös díszítettséget, úgy, hogy finoman egymásba keveredő lazúros színek és kecses indák keretezik a középső részt. 
falfestés
Díszítés festése közben
 A falszínek alapszíne különböző volt -pisztácia és vajsárga- ezeket választja el a tört fehér sáv. 
 A kétféle alapszínre ugyanazokat a színeket kevertük ki, és használtuk úgy, hogy mindkét felülethez harmonikusan illeszkedjenek és visszaadják azt az üde és egészséges színárnyalatot amit csak tiszta pigmentekkel és természetes kötőanyaggal lehet elérni.

falfestés
részlet a festésből
Több rajzot és tervet készítettünk az indák színeire és formáira , melyeknek kompozícióiból állt össze a mennyezet és az oldalfalak motívumsora.
Festményrestaurálás és tisztítás az Ecsetvonás műteremben
színkeverés
A kopott felületek hatását festés közben is megőriztük.
Festményrestaurálás és tisztítás az Ecsetvonás műteremben
 koptatott felületek
Így az elkészült díszítés, ami a ház felújítása során készült, mégsem látszik újnak, hanem egy régi ház több évtizedes, patinás hangulatával hat a hálószobában.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések