Fürdőszoba felújítás falfestéssel

Ami első perctől biztos volt, hogy a fürdőszoba díszítése az antik, aranyozott lábaskád mellett a festett faldekoráció lesz majd.

forrás:Pinterest

A falfestést megrendelő házaspár egy visszafogott, elegáns, finom vonalú fürdőszobát álmodott meg az újonnan épülő házába.  Az elképzeléseik átbeszélése után a francia kastélyban berendezett szoba atmoszféráját érezték magukhoz a legközelebb, és szerették volna saját otthonukban is viszontlátni. 
Mivel a ház az erdő mellett fekszik, a kilátás így most majd a falon is visszaköszön.

Ami első perctől biztos volt a régóta meglévő antik lábaskád aranyozása, majd később a festett falkép felvázolása, színtervei és megfestése.
Ennek a megvalósításához a korábban vásárolt és felújított lábaskád antikolásával kezdtünk hozzá ebben a különleges, kopott arany színekben.
 A fehérre festett régi kád
Sokféle festék szóba került, ám fontos szempontokat vettünk figyelembe, úgymint a felület kialakításához szükséges , mozgalmas, egybemosott hatás elérésére is használható legyen a festék és a fürdőszobai párás, vizes közeg se tegyen kárt benne. 
Megviselt hatású felületek kialakítása volt a cél
Végül az elkészült kád oldalainak és lábainak festése is egyedien antikolt színben, ami a fehéren hagyott belső oldallal elegáns hatást kelt.

A következő lépés a falfestmény tervezése volt

festményrestaurálás és tisztítás az Ecsetvonás restaurátor műteremben
A tájkép egy részlete
 A kiinduláshoz használt képből a távolba vesző tájrészletet vázoltuk fel az 5m x 3m-es falfelületre. Itt is kopott hatást szerettük volna elérni, mintha a kép egy feltárás során került volna elő több réteg festés alól. 
festményrestaurálás és tisztítás az Ecsetvonás restaurátor műteremben
falfestmény tervezése
Ezt nemcsak a festésmóddal, hanem különleges anyaghasználattal is megalapoztuk, kerültük a fényes hatású műanyagtartalmú anyagokat.  A koptatott, meszes felületre porfesték és egy speciális lazúr segítségével festettük fel ezt az erdőrészletet, ami szándékosan egy kopott, régies felületet eredményezett.
Az alakokat a megrendelő kérésére kihagytuk a tervezésből, inkább egy sfumátós, légies tájkép felé vittük el a kompozíciót. A perspektivikus hatás eléréséhez finoman vezettük a szemet, a közelebbi fák kidolgozottságával és festék színeinek árnyalataival.

falkép festés
légies, fás tájkép
Ráadásul a természetes anyagok használatával a vizes, párás helyiségben sem kell félni, hogy a festmény megrongálódik. A tervek szerint a festmény mellé kerül majd a lábaskád.
Nem lesz egy szokványos fürdőszoba, az biztos! 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések