Art deco és szecesszió- faldíszítés sablonnal

 Rendhagyó Art deco 

Róth Miksa műhelyéből származó üvegablak színes fénye szórja be a lépcsőházat ahová az egyedi sablon technikával készült, forgó szirmú virágokat festettük. Érdemes benézni ebbe az irodaként működő szecessziós épületbe, mely a Városliget fasor és a Dózsa György út sarkán áll, mert a díszítőfestésen túl egy gyönyörű, korabeli  lépcsőkorlát és üvegablak is díszíti.

kép:ecsetvonás
A szecessziós stílusban épült házban gyönyörű belső tér fogadja a belépőt.
 A szárakon sötétebben induló, majd egyre világosodó leveleknél elmostuk a színt, így adva kissé térbeli hatást az amúgy blokkszínben megszokott formának. 
Többféle árnyalatú festéket használtunk a virág szirmainál, eközben arra is figyeltünk, hogy a virágok bibéje is közvetítse a mozgást. A virágok sorát két vékony vonalból és egy négyzetes díszítőelem kombinációjából álló elegáns fehér díszítés zárja le.
Festményrestaurálás és tisztítás az Ecsetvonás műteremben
sablonált mintasor
A két mintasor között pedig vibrálva hulló gömböcskéket festettünk.
Festményrestaurálás és tisztítás az Ecsetvonás műteremben
a belső tér díszítése
Ebben az egyszerű technikában rengeteg lehetőség rejlik, avagy íme a sablonkészítés műhelytitkai:   
Ahány színből áll össze a minta, annyi sablont kell készíteni.  
Ilyenkor az úgynevezett "ansatz" pontok segítenek minket abban, hogy pontosak legyenek az összeillesztések. Ha a rajz megvan, akkor beeresztett papírra felvisszük a kivágandó mintát és pontosan, lendületesen követve kivágjuk a formát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések