Márvány hatású festés, márványozott oszlopok

Festett márványoszlopok

A kép érdekessége a márványutánzatú oszlopokban rejlik

festett márványutánzat

Vörös-márvány imitációt mi festettünk a tartóoszlopként is funkcionáló oszlopokra, mert a tulajdonost zavarta, hogy nem illeszkedik a lakás berendezésének színeihez. A márványhatású festés szintén azok közé a régi díszítőtechnikák közé tartozik, amelyet rengeteg helyen és színben használtak különféle felületeken. 
Az angyali üdvözletet keretező, négyféle színű festett márvány, Róma
Elsősorban templomokban és palotákban az olasz díszítőművészet és díszítőfestés sok helyen látható, különféle formáiban és színeiben.
intarziás márvány festés, Ecseri úti templom díszítése

Legtöbbször olaj-márvány festést készítünk, mert a lassabb száradási idő gazdagabb lehetőséget biztosít az eredeti kő utánzásához, és nagyon tartós. Az egészen világos tónusú okker,  szürke, és fehér márvány mellett  lehetőség nyílik a sötétebb- zöld, vagy majdnem fekete kő utánzatának valóságot megtévesztő imitálásához.   

festett márványoszlop, Kalocsa
Sőt, készíthetünk intarziás márványt, ahol különböző színekből, mozaikszerűen áll össze a kő, és nemcsak márványt, hanem kevésbé megmozgatott felületeket, például homokkövet is utánozhatunk, ami  jól jöhet egy mediterrán hangulatú falrész festésekor.

márvány intarzia padló, Róma
szürke márványfestés
Készítésekor a megfelelő alap kialakítása után, a titok nyitja az, hogy nem elég azokat a színeket használni, ami az adott színű kő színskálájában található, mindig kell hozzáadni egy eltérő színt is.
festett vörös márvány
Az alapszínbe futtatott foltok és az erezetek megrajzolása után, melyeket az ecset rezegtetésével alakítunk ki, már csak a rendkívül finom szőrű ecsettel kell a felületet összesimítani, akár többször is.

homokkő imitáció
Homokkő, terméskő esetében nem az erezetek megrajzolásával alakítjuk ki a kő struktúráját, hanem az alapszín és az azt fedő folthalmazok szín és formabeli összehangolásával.
egy extrém kívánság: a csempéhez illő kék márványfestés
A fent bemutatott lakás fürdőszobájába az előzőnél  kevésbé visszafogottabb márvány hatású festést választottak. A kék csempével harmonizáló, intenzív színű dekorációs elemek a tükörben sokszorozódnak.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések