Kavargó színek

 aboriginal, kézzel festett bútordíszítés

Az aboriginal kultúra több ezer éves múltra tekint vissza, (a legkorábbi lelet a 40.000 éves Mungo man, de egyes kutatók szerint már 125.000 éve élnek emberek az Ausztrál kontinensen) de a mód, ahogyan készítik csodálatos képeiket, alig változott. 

photo by otthon magazin
Amikor ennek az egyedi tervezésű bútornak a hullámzó elemeit, és a mellette lévő oszlopot díszítettük, az alapszínre pontozásos technikával alakítottuk ki a festményt. A terrakotta színű alap feketével és fehérrel párosítva, kiegészülve a meleg tónusú színekkel gyönyörű, mozgalmas motívumokká állt össze.
Részletek a festett szekrényről.

Ausztrália törzsi meséit, állatait és történeteit színekben kavargó, pontozásos technikával festik meg a bennszülöttek, illetve mostanra már a hagyományőrző lakosok.   http://youtu.be/PC8z8rAYLHw
A pöttyözés készítéséhez fapálca helyett ugyan kis adagoló műanyag üvegcsét használnak, és festékük a régi földfestékek helyett a könnyen kezelhető akril. http://youtu.be/aWI-lsWLV5o
Aboriginal festmény.
Hasonló technikával készült ez a nagyméretű dekorációs festmény egy olyan fiatalembernek, aki szintén az aboriginál művészet szerelmese.
Aprólékos kidolgozásával és erőteljes színeivel bármilyen lakást egyedivé varázsolnak ezek a festmények, nem beszélve arról, hogy mennyire jó festeni őket!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések