Hogyan újítsuk fel régi bútorunkat?

 Antikolt és kézzel festett bútorok 

Búzavirágos díszítésű fiókok
A hálószoba berendezésekor elsősorban a textíliáknak jut a főszerep, ezek puhaságot és melegséget teremtenek ebben az intim térben. Viszonylag könnyű  összepárosítani a színben és mintában harmonizáló díszpárna, függöny és ágytakaró anyagait.
Nem ilyen egyszerű a dolog azonban az éjjeliszekrénnyel és az ágyakkal.
Antikolt felületre készítettük a könnyed vonalú virágfüzéreket
Ha megtaláltuk a régi bútort először az alapmunkákat kell elvégezni rajta. Lecsiszolni a régi, pattogzó festékréteget, és kitalálni milyen legyen a  színe, díszítése.  
Ebben a lakásban nem volt idő a  hosszas keresgélésre, a hálószoba berendezésének  készen kellett várnia az új lakóit ezért  a két ágy közötti éjjeliszekrény méretre készült fenyőfából. 
A díszítés alapja egy vintage stílusú fehér antikolt felület lett krétafestékkel.

Mivel a szoba hangulatát a kék árnyalatai és a fehér határozta meg, nem volt kérdés, hogy éjjeliszekrény fiókjaira is búzavirágos díszítés kerüljön. A virágokat úgy terveztük és festettük meg, hogy színében és arányaiban illeszkedjenek az ágytakaró kék virágaihoz.

Ez a hangsúlyos mintájú textília határozta meg a szoba többi bútorainak díszítését is, készült a berendezéshez még egy vidéki stílusú kétajtós ruhaszekrény, fehér alapfestékre festett lepkés díszítéssel. Az ágyvégek sem maradtak fehéren, szintén ezzel a  kék búzavirágos motívummal festettük meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések