2017. május 7., vasárnap

Búzavirágos éjjeliszekrény, vidéki romantika

 Antikolt és kézzel festett bútorok

Miért érdemes bolhapiacokon, vagy régiségkereskedőknél vadászni olyan darabokra, amelyeknek lelkük van, vagy régi, kedves bútorainkat felújítani?

Búzavirágos díszítésű fiókok
A hálószoba berendezésekor elsősorban a textíliáknak jut a főszerep, amik puhaságot és melegséget teremtenek ebben az intim térben. Viszonylag könnyű a kiválasztott atmoszféra megteremtéséhez összepárosítani színben és mintában harmonizáló anyagokat.
Nem ilyen egyszerű a dolog azonban a többi kiegészítővel.
Antikolt felületre készítettük a könnyed vonalú virágfüzéreket
Ha megtaláltuk a régi bútort először az alapmunkákat kell elvégezni rajta. Lecsiszolni a régi, pattogzó festékréteget, és kitalálni milyen legyen a  színe, díszítése.  
Ebben a lakásban nem volt idő a keresgélésre, a berendezésnek gyorsan készen kellett várnia az új lakóit, így a két ágy közötti kisbútor méretre készült fenyőfából, a díszítés alapja itt egy vintage stílusú fehér antikolt felület lett.

Mivel a szoba hangulatát a kék árnyalatai és a fehér határozta meg, nem volt kérdés, hogy éjjeliszekrény fiókjaira is búzavirágos díszítés kerüljön. A virágokat úgy terveztük és festettük meg, hogy színében és arányaiban illeszkedjenek az ágytakaró kék virágaihoz.

Ez a hangsúlyos mintájú textília határozta meg a szoba többi bútorainak díszítését is, készült a berendezéshez még egy vidéki stílusú kétajtós ruhaszekrény, fehér alapfestékre festett lepkés díszítéssel. Az ágyvégek sem maradtak fehéren, szintén ezzel a  kék búzavirágos motívummal festettük meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése